Teknisk urea & Urea-løsning

Yara er en av de ledende produsentene av urea i verden. Vi har 30 fabrikker over hele verden, inkludert hovedanleggene i Le Havre i Frankrike, Sluiskil i Nederland og Brunsbüttel i Tyskland, som dekker våre kunders behov. Denne enestående produksjonsbasen garanterer pålitelige leveranser av teknisk urea til alle industrielle bruksområder over hele verden.

Yara leverer teknisk urea som prills med eller uten antiklumpemiddel. Granulert urea brukes som gjødsel. Du kan finne mer informasjon om urea for gjødsel- og plantenæringsstoffprogrammer i landbruket.

Vårt fokus på kvalitet gjør at vi kan imøtekomme kundenes ulike behov for teknisk urea.

Kristin Mögenburg
Kristin Mögenburg
Sales Manager

De ulike bruksområdene for teknisk urea

Det er mange måter å bruke teknisk urea. Yara er den største leverandøren av teknisk urea for dyrefôr- og kunstharpiksproduksjon på markedet i tillegg til å forsyne kunder i en rekke andre industrier, blant annet:

 • Urea for lim og kunstharpiks: Vi selger teknisk urea til treindustrien til bruk som råmateriale for produksjon av sponplater, laminatgulv og møbler.
 • Urea for treindustrien: Yaras urea brukes hovedsakelig i bindemidler for MDF (medium density fibre), rå sponplater og tynne sponplater.
 • Urea for helse- og skjønnhetsprodukter: Urea benyttes i produksjonen av mange kremer og er godt for huden. Urea brukes også i sjampoer, fuktighetskremer og hårfjerningskremer.
 • Andre industrielle bruksområder: Urea for metallbearbeiding, garverier, vannbehandling (som kilde til nitrogen), bygg- og anleggsindustrien (som bindemiddel for isolasjon) og vinterløsninger (fjerning av snø og is).

Urea for dyrefôr

Cow

Yaras vektlegging av kvalitet i produksjon av urea for dyrefôr har gjort at vi i 20 år har kunnet tilby bønder produkter av topp kvalitet som markedsføres under merkenavnet Rumisan. Fabrikkene våre i Le Havre i Frankrike og Brunsbüttel i Tyskland har investert i HACCP-programmet i samsvar med EU-forskriftene EF 178/2002 og EF 183/2005 i tillegg til at de er inkludert i ISO 9001-, ISO 14001- og ISO 45001-sertifiseringen vår.

Urea for dyrefôr er et næringstilsetningsstoff for drøvtyggere som storfe, sauer og geiter.  Fordi det er en proteinfri nitrogenkilde, kan ikke urea utnyttes direkte av dyret.  I stedet bidrar det til å gi næring til mikrobene i vommen i form av ammoniakk for bakteriell proteinsyntese, noe som forbedrer fordøyelsen og opptaket av fôr.  Urea, som er 46 % nitrogen, har et teoretisk råproteininnhold på 288 % og er derfor svært effektivt når det gjelder å øke proteinnivået i drøvtyggerfôr.

Produksjon

Urea produseres gjennom en reaksjon mellom ammoniakk og karbondioksid som danner en hot-melt. Når smelten blandes med vann, blir "hot-melten" en vannholdig urealøsning eller et råmateriale for produksjon av ureagranuler eller ureaprills.

 • Ureaprills er små, kuleformede partikler som brukes som teknisk urea i mange industrielle bruksområder. Yara kan levere ureaprills med eller uten antiklumpemiddel.
 • Granulert urea brukes som gjødsel.

Yara leverer teknisk urea til verdensmarkedet fra en rekke produksjonsanlegg, der de viktigste er: Brunsbüttel i Tyskland, Le Havre i Frankrike og Sluiskil i Nederland.

Brunsbüttel, Tyskland Le Havre, Seine Maritime  Sluiskil, Nederland
 • To produksjonsenheter: et ammoniakkverksted og et ureaverksted.
 • Yara kan transportere ammoniakk og urea til sine kunder til sjøs, jernbane og vei.

 • ISO 9001-, ISO 14001-, ISO 45001-, ISO 50001-sertifisert fabrikk.
 • To produksjonsenheter: et ammoniakkverksted og et ureaverksted.
 • Yara kan transportere ammoniakk og urea til sine kunder til sjøs, jernbane og vei.

 • ISO 9001-, ISO 14001- og ISO 45001-sertifisert fabrikk.
 • To ureaplanter på et sted som også inkluderer ammoniakk-, CO2- og salpetersyreplanter.
 • En kapasitet som økte i 2011 for å møte den økende etterspørselen etter tekniske urea og AdBlue®
 • ISO 9001-, ISO 14001- og ISO 45001-sertifisert fabrikk.

Yaras hovedfabrikker i Brunsbüttel, Le Havre og Sluiskil forsyner de globale markedene med urea via internasjonale terminaler og havneanlegg. Vi har også et reserveforsyningsnettverk for å sikre at produktene våre alltid leveres i tide.

Viktigheten av et produkt med konsistent kvalitet

Yara er opptatt av å opprettholde kvaliteten på urea gjennom hele prosessen med produksjon, håndtering, lagring og levering. Kvalitet er spesielt viktig for kundene våre i den farmasøytiske industrien, landbrukssektoren og dyrefôrindustrien. Vårt kvalitetsfokus gjør at vi kan imøtekomme de ulike kravene kundene våre har til lagring, håndtering og bruk av teknisk urea.

Oppbevaring og transport

Teknisk urea

Teknisk urea leveres som hvit granulat i silokjøretøy i løsvekt eller forhåndspakket:

 • Småsekker à 25 kg
 • Store sekker à 500 kg
 • Store sekker à 1000 kg

 

Urealøsning

Urealøsning kan leveres med:

 • Tankbil
 • Flex Tank

Vårt yrke er å møte kundenes etterspørsel etter bulkleveranser utelukkende av komplette lastebiler. Selvfølgelig er våre produkter tilgjengelige i spesifikk emballasje fra våre distributører.