Oppdatering uke 25, 2022

Arne fikk gjennomført førsteslåtten denne uka. Her kan du se videooppdateringene og bildene han har sendt oss underveis. I den nyeste videoen forteller også litt om hva han tenker om resultatet, og om hva som skjer videre.

 

Oppdatering fra Arne lørdag 25. juni 2022


Førsteslåtten er unnagjort, de siste rundballene samles inn, og det er tid for gjødsling på Lesja. Planen er å gjødsle i overkant av 400 dekar i løpet av dagen. Så er det bare å håpe at regnet melder sin ankomst - slik værmeldinga tilsier. 

Oppdatering fra Arne fredag 24. juni 2022


Arne fikk gjennomført slåtten på tre dager - under fine værforhold. Analyser av fôret viser 0,95 FEM/kg ts og råprotein på 21%. Anslått avling er på 300 kg ts/dekar, basert på avlingsregistreringer og tørkeprøve. Høsteprosessen gikk fint med gras som lot seg pakke godt. Samtidig er det fornuftig å utnytte maskinkapasitet på et tidspunkt før alle andre skal høste. Alle vekstdager må utnyttes, så nå blir det viktig å komme raskt utpå med mineralgjødsel. 

Se hva Arne tenker om uka som har gått, og hva planene er videre nå. 

 

 

 

 

 

 

 Oppdatering fra Arne onsdag 22. juni 2022

 

 Oppdatering fra Arne mandag 20. juni 2022


Slåtten i full gang

Slåtten starta opp på Lesja idag. Ikke langt fra 400 døgngrader og tidlig begynnende skyting.
Det ble tatt ut prognoseprøver 13. juni. Disse ble tatt på skiftet der halvparten av arealet ble tilleggsgjødsla/delgjødsla med 12 kg YaraBela® OPTI-NS™ 27-0-0 (4S) den 31. mai. Resultatet av drøye 3 kg nitrogen i tilleggsgjødsling/delgjødslinga gav betydelig høyere råprotein og noe høyere energikonsentrasjon. Dette er basert på bare en observasjon. Det blir spennende å se hva dagens analyse vil vise. Maksruta som ble anlagt med 4 kg mer N har samme graslengde som resten av enga.

Arne Manger (t.v.) og Kjartan Haugen Foss i NLR diskuterer siloslått

 

NLR registrerer avling i dag

Ragnhild Sjurgard og Kjartan Haugen Foss, rådgivere i NLR, følger opp med avlingsregistreringer og tørrstoffprøver i dag, og vi vil dermed etterhvert få en pekepinn på hvordan vi ligger an med fôrmengden. 
 


 

Oppdatering fra Arne søndag 19. juni 2022