CropSAT

Yara Norge og DataVäxt fortsetter samarbeidet om CropSAT i 2018. Nå har satellittbildetjenesten fått seg et ordentlig løft med nye brukerfunksjoner og bedre layout. I 2018 tar CropSAT inn satellittbilder over hele Norge. Takket være en ny login-funksjon kan du også lagre og vise dine skifter, eller opprette tildelingsfiler for presisjonsgjødsling.

Se mer om nyhetene i videoen eller les mer på www.cropsat.no

Med CropSAT kan du følge utviklingen i din åker og har mulighet til å styre tilleggsgjødslingen. CropSAT er en interaktiv applikasjon slik at du enkelt kan lage behovskart basert på satellittbildenes vegetasjonsindeks. Kartene kan lastes ned og brukes til variert nitrogengjødsling med hjelp av traktorens GPS.

Brukerveiledning 

Zoom inn på åkrene dine direkte, eller gjennom å søke på sted i søkeruten. Bruk så tegneverktøyet for å avgrense skiftet du vil se på. Hvis det finnes bilder på det aktuelle stedet vil du få mulighet til å velge bilder i menyen til venstre. Trykk så «Neste» for å se hvordan vegetasjonen varierer innenfor området du har valgt. Du vil også få opp en tabell som kan brukes til å opprette en tildelingsfil for delgjødsling. Trykk på «Mer info om nitrogengjødsling» for å lese om hvordan det kan gjøres. 

Bildene i CropSAT

Når du har funnet egen gård lurer du kanskje på hvorfor bildet du ser ikke er nytt? Forklaringen er at bakgrunnsbildet er fra Google og kan derfor være noen år gammelt. Dette bildet brukes kun for at du skal kjenne deg igjen og finne dine skifter. Deretter kan du velge satellittbilder fra ulike datoer som beregningene blir utført på. Disse bildene synes ikke før du tegner inn et skifte og velger en dato. Dette og andre spørsmål kan du få svar på? Sjekk ut ”Spørsmål og svar” under spørsmålstegnet på nettsiden, eller kontakt oss direkte. 

CropSAT.no kan brukes fritt og gratis akkurat som det er, men helt uten garantier hva gjelder verktøyets funksjon eller korrekthet. Nedlastning av filer og all bruk av disse skjer helt på eget ansvar. Yara, Dataväxt eller andre organisasjoner nevnt på CropSAT.no er helt uten ansvar for eventuelle skader eller feil som kan oppstå ved bruken. CropsAT.no er finansiert gjennom et samarbeid mellom Yara Norge og Dataväxt.