juni 15, 2017

Erna Solberg prøver seg som digital bonde

ved: Yara Norge

Statsminister Erna Solberg fikk under Birkelandjubileet prøve seg som digital bonde ved hjelp av VR N-Sensor. Blant foredragholderne var high-tech bonde Egil Hoen fra Hokksund og ekspert på presisjonslandbruk Audun Korsæth fra NIBIO. 

Det er ikke mange nordmenn som har revolusjonert verden. Yaras grunnlegger, Kristian Birkeland var en av dem. Hans nysgjerrighet og besluttsomhet førte til et av de største funnene gjennom alle tider, nemlig industriell gjødselproduksjon.

Han var den første som hentet nitrogen fra luften, og sparte dermed millioner fra sult på begynnelsen av 1900-tallet. Frem til i dag fortsetter Birklands liv og arbeid å fasinere.

"Vi trenger flere pionerer som Kristian Birkeland når vi møter fremtidens utfordringer," sa statsminister Erna Solberg, under åpningsinnlegget på innovasjonskonferansen "Facing the future together" som markerte 150-årsdagen for Kristian Birkeland. "Dette krever at næringsliv og forskning samarbeider," la hun til. "Kanskje den neste Birkeland allerede jobber her på Yara.