Vær forberedt til ny sesong – legg inn årets vekster i Atfarm allerede nå

Det er fortsatt lite som tyder på at våren snart er i anmarsj, men om ikke alt for lenge braker en ny sesong løs. For å være i forkant bør du allerede nå opprette en bruker i Atfarm – Yara's satellitt-tjeneste, og legge inn skifter og vekster som skal dyrkes denne sesongen. Bruk av Atfarm er kostnadsfritt i 2023.

 

Atfarm er Yara's satellittverktøy hvor man kan overvåke vekstene og lage tildelingskart for variabel mengde nitrogen. Den største fordelen med Atfarm er at Yara N-Sensor algoritmene er innebygd i programmet, disse bygger på mange år med feltforsøk. Det er også en værtjeneste innebygd i Atfarm, hvor man kan få varsel om forholdene for gjødsling og sprøyting.

N-Tester BT

N-Tester BT er et hjelpemiddel for å vurdere delgjødslingsbehovet i korn. N-Tester BT kan brukes i vårbygg, havre, vårhvete og høsthvete, og for frødyrkerne finnes det en anbefaling i frøeng av timotei. I Atfarm er det nå mulig å bestille en N-Tester BT så lenge beholdningen rekker. N-Tester BT har tidligere vært en abonnementstjeneste med en årlig kostnad, men i 2023 er dette kostnadsfritt. Slik går du fram for å bestille en N-Tester BT i Atfarm:

  1. Gå inn på at.farm og opprett en konto, eller logg inn hvis du allerede har en konto
  2. Klikk på «oppgrader» i navigasjonslinjen nederst til venstre. Du vil deretter se de ulike abonnementstjenestene som er tilgjengelig: Variabel N-gjødsling, N-Tester BT, og en kombinasjon av begge.
  3. Velg et av abonnementene og trykk på «aktiver»
  4. Skriv inn de ønskede opplysningene
  5. Klikk på «Bekreft»

Det finnes mer informasjon om hvordan man bruker Atfarm og N-Tester BT på våre hjemmesider:

Les mer om hvordan man bruker Atfarm her.

Les mer om hvordan man bruker N-Tester BT her.