Sommerjobb i Yara Norge

Ida Aabogen Haugaard og Magnus Bakken har nettopp startet sin jobb i Yara Norge denne sommeren. I åtte uker skal de ha Yara Norge som arbeidsplass og jobbe med agronomi og markedsføring.

Det er mange søkere på disse jobbene, og Yara ser etter dyktige og motiverte studenter som er klare til å ta ansvar og ønsker å jobbe med utfordrende og meningsfylte oppgaver.
Her forteller Ida og Magnus kort hvem de er, hvorfor de ønsket denne muligheten og hvordan inntrykket er så langt.

Ida Aabogen Haugaard
Hei, jeg heter Ida Aabogen Haugaard og er 22 år gammel! Jeg kommer fra en gård i Rakkestad med svin- og kornproduksjon. I mai fullførte jeg min bachelorgrad i miljøvitenskap, og til høsten skal jeg starte på mastergrad i miljøvitenskap med spesialisering i jord. Min interesse for norsk landbruk og matproduksjon fikk meg til å søke «Summer internship» i Yara Norge. Jeg har kun vært her i en uke, men jeg stortrives allerede. Jeg har fått bli med på feltarbeid og fått et innblikk i hvordan fagmiljøet i Yara Norge jobber. Jeg er helt sikker på at dette blir en lærerik og spennende sommer!

 

Ida Aabogen Haugaard

 

Magnus Bakken
Hei, jeg heter Magnus Bakken og er 24 år. Jeg har vokst opp på gård i Nannestad med kornproduksjon. Fra før har jeg fullført et årsstudium i agronomi på Høyskolen i Innlandet (Blæstad). De siste tre årene har jeg brukt på å ta en bachelorgrad i økonomi og administrasjon på NMBU. Til høsten skal jeg begynne på en mastergrad innenfor økonomi med spesialiseringen «Internasjonal handel og matvaremarkeder». Bakgrunnen min for å søke «Summer Internship» i Yara Norge var for å kombinere interessen min for landbruk og kunnskapene jeg har tilegnet meg gjennom studiene så langt. Jeg tror jobben her kan gi meg viktig kunnskap videre i studiene og arbeidslivet. Alle jeg har møtt i Yara så langt er veldig imøtekommende og lette å snakke med. Jeg gleder meg masse til å jobbe her i sommer!

 

Magnus Bakken

 

I Yara Norge jobber agronomi- og markedsføringsteamet tett sammen for å formidle god og nyttig informasjon om Yara sine gjødseltyper, hjelpemidler og anbefalte gjødslingsstrategier. Målet er mest mulig riktig gjødsling til beste for avlinger, miljø og bondens lønnsomhet.

Yara har et årlig sommerjobb-program som gir studenter mulighet til å skaffe seg nyttig jobberfaring i et stort internasjonalt selskap. En rekke studenter vil de nærmeste ukene være på plass i ulike avdelinger i Yara.