Sommerjobb i Yara Norge

Andrea Sophie Olsen og Fredrik Sollerud har nettopp startet sin jobb i Yara Norge denne sommeren. I åtte uker skal de ha Yara Norge som arbeidsplass. Andrea skal jobbe med markedsføring, mens Fredrik er i agronomi-teamet.

Det er mange søkere på disse jobbene, og Yara ser etter dyktige og motiverte studenter som er klare til å ta ansvar og ønsker å jobbe med utfordrende og meningsfylte oppgaver. Her forteller Andrea og Fredrik kort hvem de er, hvorfor de ønsket denne muligheten og hvordan inntrykket er så langt.

Andrea Sophie Olsen

Jeg heter Andrea Sophie og er 24 år fra Grefsen i Oslo. Jeg studerer ved Norges Handelshøyskole, og tar en spesialisering i strategi og markedsføring. Når jeg ikke sitter på skolebenken liker jeg å komme meg ut på tur, enten til fots eller på ski. Ellers har jeg hatt stor glede av lagidrett som håndball og fotball. Jeg valgte å søke meg til Yara fordi det er et stort og internasjonalt selskap med gode verdier og muligheter for utvikling. Denne sommeren håper jeg å bli utfordret med varierte og interessante arbeidsoppgaver, hvor jeg kan utvikle mine kommunikasjonsferdigheter og bedre forstå Yara sin businessmodell. Ellers har det allerede vært motiverende å se hvor stolte de ansatte er av arbeidsplassen sin, og det er tydelig at det er mange kloke hoder her. Et Internship hos Yara virker derfor som en helt optimal læringsplattform for studenter som snart skal ut i arbeidslivet. Jeg setter stor pris på den varme velkomsten, og gleder meg til å fortsette resten av sommeren hos dere!

Fredrik Sollerud

Heisann, Fredrik Sollerud her! Jeg er 23 år gammel og kommer fra en gård i Furnes, ei bygd rett nord for Hamar. Til daglig studerer jeg industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU i Trondheim, og har også et årsstudium i landbruksteknikk i bagasjen. Interessen for både landbruk og teknologi er stor, og jeg anser Yara som en perfekt arbeidsplass for å lære mer om dette. Det er også svært spennende å få innblikk i hvordan et internasjonalt selskap som Yara evner å løse utfordringene som oppstår på grunn av verdens uroligheter. Arbeidshverdagen har hittil vært utrolig givende, bestående av gårdsbesøk, analyse av forsøksfelt og oppbygging av businesscase. Jeg stortrives så langt og ser frem til en begivenhetsrik sommer i Yara Norge!

I Yara Norge jobber agronomi- og markedsføringsteamet tett sammen for å formidle god og nyttig informasjon om Yara sine gjødseltyper, hjelpemidler og anbefalte gjødslingsstrategier. Målet er mest mulig riktig gjødsling til beste for avlinger, miljø og bondens lønnsomhet.

Yara har et årlig sommerjobb-program som gir studenter mulighet til å skaffe seg nyttig jobberfaring i et stort internasjonalt selskap. En rekke studenter vil de nærmeste ukene komme på plass i ulike avdelinger i Yara.