Sommerjobb i Yara Norge

Rolf Einar Kordal og Eline Sofie Thorsheim er nye ansikter i Yara Norge denne sommeren. I åtte uker skal de ha Yara Norge som arbeidsplass. Rolf Einar er en del av agronomi-teamet, mens Eline jobber med markedsføring.

Det er mange søkere på disse jobbene, og Yara ser etter dyktige og motiverte studenter som er klare til å ta ansvar og ønsker å jobbe med utfordrende og meningsfylte oppgaver.

Her forteller Eline og Rolf Einar kort hvem de er, hvorfor de ønsket denne muligheten og hvordan inntrykket er så langt.

Summer Interns

Eline Sofie Thorsheim:

Jeg heter Eline, er snart 24 år fra Bergen og jeg bor og studerer i København. Jeg har en bachelorgrad i International Marketing og studerer nå for en mastergrad i International Business med spesialisering innenfor Sustainable Business. Jeg ønsket å bli en del av Yara da jeg streber etter å jobbe i et internasjonalt selskap med gode verdier som setter søkelys på å utgjøre en forskjell. Jeg ser derfor på Yara som den perfekte arbeidsgiver og stortrives her så langt. Jeg føler meg veldig inkludert i arbeidshverdagen til mine kollegaer og setter pris på ansvaret jeg får tildelt. Ellers får jeg veldig varierte og interessante arbeidsoppgaver som gjør at ingen dag er lik. Jeg gleder meg til resten av sommeren hos Yara Norge!

 

Rolf Einar Kordal:

Jeg er 24 år og går plantevitenskap på universitetet i Ås. Der er jeg akkurat ferdig med 4. året mitt. Til høsten skal jeg begynne med en masteroppgave om potet. Temaet er resistensgener mot tørråte. Et spennende tema for en som er vokst opp med «kønn og pottis» i Solør. Første gangen jeg hørte om muligheten for sommerjobb i Yara var da jeg snakket med Yara-agronom Jan-Eivind Kvam-Andersen under en karrieredag i Ås. Interessert i å lære mer om agronomi og gjødsel, sendte jeg naturligvis inn en søknad. Hittil har perioden sammen med personene i Yara Norge vært strålende. Kort kan det oppsummeres slik: hjemmekontor greit, kontoret bedre, men utekontor med markdag eller feltbesøk best.

 

I Yara Norge jobber agronomi- og markedsføringsteamet tett sammen for å formidle god og nyttig informasjon om Yara sine gjødseltyper, hjelpemidler og anbefalte gjødslingsstrategier. Målet er mest mulig riktig gjødsling til beste for avlinger, miljø og bondens lønnsomhet.

Yara har et årlig sommerjobb-program som gir 3. og 4. årsstudenter mulighet til å skaffe seg nyttig jobberfaring i et stort internasjonalt selskap. En rekke studenter er nå på plass i ulike avdelinger og godt i gang med sitt åtte ukers engasjement.