God stemning på Borgeby Fältdagar 2023

Til tross for tørke på Østlandet og i Sør-Sverige ble Borgeby Fältdagar en stor suksess! På årets messe ble det satt ny rekord med hele 20.100 besøkende. Landbruksinteresserte fra hele Norden fikk blant annet se feltforsøk, maskindemonstrasjoner og ny teknologi.

 

Yara hadde selvfølgelig en stand på messa hvor det ble servert nystekte boller, kaffe og juice. På standen kunne man se på spennende demoforsøk med ulike gjødselstrategier, samt grasforsøk og demonstrasjoner av null og maksruter.

De besøkende kunne også få hjelp med Atfarm, N-sensor og N-tester. I år hadde vi med oss kollegaer fra Tyskland, som jobber aktivt med utvikling av de digitale verktøyene våre. Her kunne de besøkende ta en prat med utviklerne og komme med innspill. Vi hadde også et helt nytt spill, Atfarm Pilot, hvor målet var at deltakerne skulle forsøke seg på variabel gjødsling og vinne premier.


Yaras egne demofelt viste frem ulike gjødslingstrategier i gras, høsthvete, havre, bygg og sukkerbeter. Alle demofeltene var i år sterkt preget av tørken. Det ble i år vannet litt på feltene for å få resultater å vise til. Opprinnelig var planen å ha et felt med raps, men på grunn av dårlig overvintring og tørke ble dette feltet byttet ut med havre. Demofeltene skilte på optimalisert strategi og sparsommelig strategi med fosfor og kalium. Tross de ugunstige forholdene var det mulig å se god effekt av å gjødsle optimalt.

 


«Gropen» er et stort trekkplaster på Borgeby og i år var intet unntak. «Gropen» var delt opp i tre "eksempelgårder". En høyintensiv gård, en lavintensiv gård og en gård med husdyrproduksjon. For de ulike gårdene var det gravd ut profiler slik at de besøkende kunne se de ulike sjiktene og plantenes rotutvikling. Alltid mye spennende å se og lære i «Gropen»!


Årets summer interns i Yara Norge, Ida Aabogen Haugaard og Magnus Bakken var også på plass på Borgeby. Både Ida og Magnus har besøkt messa tidligere, men dette var første gang som en del av utstillerne. Dette var et klart høydepunkt så langt i internshipet!

Takk for fine dager på Borgeby og til alle som besøkte Yara standen, håper vi sees igjen neste år!