Yara sponsor for århundrets omkamp

Yara sponsor for århundrets omkamp
Tidspunkt:
Sted:
Ullevål Stadion 9. juni 2018
Add to Calendar 2018-06-09 15:00:00 2018-06-09 18:00:00 Europe/London Yara sponsor for århundrets omkamp Yara sponsor for århundrets omkamp http://www.yara.no/news-and-events/268759/yara-sponsor-for-arhundrets-omkamp/ Ullevål Stadion 9. juni 2018 Yara

Den store omkampen mellom Norge og Brasil spilles på Ullevål stadion 9. juni 2018.

«Han scorer! Norge leder 2-1, Norge leder 2-1! Kjetil Rekdal og alle hjemme!» Dette er ordene fra Arne Scheie etter Kjetil Rekdals straffe som ga Norge seieren over fotballstorheten Brasil. Året var 1998, og scenen er fra verdensmesterskapet i fotball for menn i Frankrike. Sommeren 2018 har tiden kommet for en omkamp! 

Det var et ikonisk øyeblikk i en norsk fotballhistorie uten mange høydepunkter. Denne kampen huskes som kanskje den flotteste prestasjonen i norsk fotballs historie. Voksne menn gråt, reserverte nordmenn tok til gatene og feiret på sydlandsk vis, som om vi faktisk hadde vunnet hele verdensmesterskapet. Kampen mellom Norge og Brasil var siste kamp i gruppespill A i VM ‘98. Brasil, alltid en het kandidat til å vinne VM-tittelen, og til enhver tid utvilsomt ett av verdens beste lag, endte senere i finalen i dette mesterskapet. Den tapte de mot hjemmelaget Frankrike. For nordmenn har imidlertid gruppespillkampen gått inn i historiebøkene som en legendarisk fotballkamp. 

Brasil og Norge, er på så mange måter to svært ulike land. For Yara er det allikevel mye mer som knytter disse to landene sammen, enn det som skiller dem. Brasil er det desidert største enkeltmarkedet for Yara. I Yara er det flere som snakker portugisisk enn noe annet språk, da en tredjedel av alle selskapets ansatte har tilhørighet i Brasil. Yara er derfor stolt sponsor av denne omkampen, med et fotballhjerte som banker for både Norge og Brasil, de to viktigste landene for Yara. 

I juni 2018 er det 20 år siden den minnerike kvelden i Marseille da Norge slo de regjerende mesterne, en nasjon som ikke hadde tapt en gruppekvalifiseringskamp siden 1966. Derfor trenger Brasil nå en omkamp for å gjenvinne kosmisk fotballbalansen. De gamle fotballheltene møtes igjen, denne gangen er scenen Ullevål Stadion, og tidspunktet er 9. juni 2018. Så får vi se, en gang for alle, hvem som faktisk er det beste laget! 

Billetter kan kjøpes på www.ticketmaster.no fra onsdag 29. November for A-kort medlemmer. Alle andre kan kjøpe billetter fra 30 november.