Gjødslingsråd til vekster i hobbyhager

Hage

Gjødslingsråd til vekster i hobbyhager

Til hobbybruk i norske hager anbefaler vi å bruke en kombinasjon av YaraMila® FULLGJØDSEL® 12-4-18 mikro og YaraLiva® KALKSALPETER™ gjennom sesongen. 

Gjødslingsråd plen

  1. Til plenen anbefales en grunngjødsling i månedsskiftet april/mai med 2-4 kg YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro pr 100 m2
  2. For en grønn og frodig plen anbefaler vi å gjødsle litt gjennom hele sommeren. Fortsett derfor med 2-3 kg YaraLiva® Kalksalpeter™ pr 100 m2 i slutten av juni. 
  3. Avslutt sesongen med 2 kg YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro pr 100 m2 i månedsskiftet august/september. 

Gjødslingsråd planter, frukttrær, bærbusker og grønnsaker 

  1. Alle planter i hagen kan gjødsles med YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro. 
  2. Tilfør 4-5 kg pr 100 m2 i månedsskiftet april/mai. 
  3. Utover i sesongen kan du med fordel vedlikeholdsgjødsles med 2 kg YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro pr 100 m2, ca. hver 6. uke. 

Hvor får du kjøpt gjødsel fra Yara? 

YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro og YaraLiva® Kalksalpeter™ selges gjennom våre hovedforhandlere; Felleskjøpet, Norgesfôr og Fiskå Mølle.

Hvilke næringsstoffer er spesielt viktige til hobbyhagebruk? 

Du bør se på innholdet av nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K) og i tillegg bør gjødsla inneholde små mengder svovel (S), magnesium (Mg) og bor (B).

YaraMila® Fullgjødsel® 12-4-18 mikro er klorfattig Fullgjødsel® med høyt innhold av fosfor, kalium, magnesium og svovel. Den inneholder i tillegg mikronæringsstoffene bor, mangan og sink og passer til alle vekster i en privat hage. 

Yrkeshagebruk

Ønsker du mer avanserte gjødslingsråd tilpasset ulike vekster i yrkeshagebruk, se oversikt her

Om Yara 

Yaras gjødselsortiment er et resultat erfaringer høstet etter over 100 år i bransjen. Vårt langvarige samspill med forskningsmiljøer og kunder som har resultert i det sortimentet vi har i dag. Sortimentet er tilpasset forskjellige planteslag, jordsmonn og klimatyper. Med kontorer i 50 land og salg til over 150 har vi mye bakgrunn i å kunne tilpasse våre gjødselslag etter kundenes behov. Å bruke gjødsel tilpasset de lokale forhold er en effektiv og miljøvennlig investering som vil gi gode sluttresultater for bonden. Yaras sortiment er det mest komplette innen gjødselindustrien. Riktig næringstilførsel er grunnlaget for en god avling.